Een warm huis zónder aardgas

Wil jij ook een warm huis zónder aardgas? Dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming wordt jouw CO2 uitstoot enorm verminderd. Ben jij benieuwd welke warmtepomp voor jouw huis geschikt is? Wij helpen jou graag met uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een ketel op gas en is geschikt voor huizen die overal iets van isolatie hebben. Een volledig elektrische warmtepomp vervangt je hr-ketel op gas en is geschikt voor huizen met goede tot zeer goede isolatie. Een ventilatie warmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruik je in combinatie met je hr-ketel op gas. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de verwarming van je huis.

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Als het buiten te koud is, springt je hr-ketel bij. Je hr-ketel zorgt ook voor warm water in de douche en keuken. Een hybride warmtepomp is goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Je kunt hem tegelijk met een nieuwe hr-ketel kopen, of combineren met je huidige hr-ketel.

Met een hybride warmtepomp doe je het klimaat een plezier: je CO2-uitstoot door verwarming daalt met zo’n 25 procent. En je bent minder kwijt aan energiekosten.

Is mijn woning geschikt? Checklist!

 

  • Je dak, gevel (buitenmuur) én vloer zijn geïsoleerd. Voor een hybride warmtepomp is matige isolatie voldoende.

  • In alle ramen zit dubbel glas (hoeft niet HR++ of triple glas te zijn).

  • Er is in de buurt van de hr-ketel ruimte voor een extra apparaat (30 x 30, 60 cm hoog) en er is buiten ruimte voor de buitenunit (lijkt op de buitenunit van een airco).

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de ventilatielucht. De hoeveelheid warmte die de pomp levert, is afhankelijk van de hoeveelheid lucht die wordt ververst. Het is een energiezuinige aanvulling op een andere verwarmingsinstallatie.

De ventilatiewarmtepomp komt in de plaats van de ventilatie-unit. Je hebt geen aparte buiten-unit voor je warmtepomp nodig. Omdat hij warme ventilatielucht gebruikt, heeft de warmtepomp ook een hoog rendement als het buiten heel koud is. Maar de hoeveelheid ventilatielucht is wel beperkt, waardoor het vermogen niet heel groot is.

Is mijn woning geschikt?

Check hier of een ventilatiewarmtepomp bij jou mogelijk is.

  • Je huis heeft ventilatie met mechanische afvoer.

  • Mechanische ventilatie zit vooral in woningen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd. Je herkent het aan de ventilatie-box (unit) vlak bij de cv-ketel.

  • Je hebt geen balansventilatie.

Neem contact op met MVZ Techniek uw wensen te bespreken.

location_on

MVZ Techniek

Kleine Vaartlaan 5c
9642 PE, Veendam
local_phone

Liever bellen?

Bereik ons op: 0642267622

Interesse in deze dienst?

Kom vandaag nog in contact met ons


    reCAPTCHA bescherming is actief en Google's privacy policy en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    × Hoe kan ik u helpen?